RTV GO! start met nieuw radioprogramma: het Info Café. Lees hier meer

Diefstal van elektriciteitskabel noodaggregaat Locatie Lucas

Diefstal van elektriciteitskabel noodaggregaat Locatie Lucas - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 16 januari 2018, categorie Nieuws

Vannacht hebben dieven de elektriciteitskabels van het noodaggregaat van de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis losgeknipt en gestolen. Als gevolg van de diefstal heeft het ziekenhuis tijdelijk geen beschikking over een noodaggregaat. Alle operaties die gepland waren in Winschoten zijn daarom uit voorzorg uitgesteld.
De veiligheid van de patiënten is niet in het geding. De reguliere elektriciteitsvoorziening is gewoon intact en voorziet het ziekenhuis van elektriciteit. De overige functies van het ziekenhuis draaien gewoon door.
Het is van belang tijdens operaties het gebruik van een noodaggregaat achter de hand te hebben. Indien de stroom uitvalt, zorgt een noodaggregaat ervoor dat de operatie toch gewoon door kan gaan. Nu er geen stroom van een noodaggregaat achter de hand is, zijn uit voorzorg de operaties uitgesteld.
Er wordt met man en macht gewerkt om de verbinding weer te herstellen. Dat zal naar verwachting deze middag nog het geval zijn. De patiënten die een afspraak hadden voor een operatie zijn inmiddels allemaal ingelicht. Met hen zijn nieuwe afspraken gemaakt. Zodra de verbindingen hersteld zijn zullen wij hierover berichten.

Adverteerders

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt