RTV GO! start met nieuw radioprogramma: het Info Café. Lees hier meer

  • Organisatieburo Beurs & Zo te Scheemda - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Frema Telecom & ICT - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Mijn Makelaar Bödeker Udema te Winschoten - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • CQ-Reclame - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

“Gerard, kom dr mor in..”: 1500ste uitzending van Toezeboudel op RTV GO!

“Gerard, kom dr mor in..”: 1500ste uitzending van Toezeboudel op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 9 oktober 2017, categorie Nieuws

Na bijna 30 jaren en 1500 afleveringen van het radio programma Toezeboudel heeft programmamaker en presentator Gerard Lunshof nog steeds plezier in het maken van radio. Met name bovenstaande woorden “Gerard kom dr mor in..” doen bij hem het hart sneller slaan. Doelend op zijn rol als verslaggever tijdens locatie uitzendingen. Uitzendingen waar hij nog het meeste plezier aan heeft beleeft.

De liefde voor het Gronings in woord en muziek is groot: “De dag van de Grunneger Toal is n feestje om te doun”, aldus Gerard. “Ik was van de weke in Veendam bie de Streektoaldag en elk kint mie, dat is mooi.”, doelend op de artiesten die daar hebben opgetreden.

Lunshof geeft aan niet zo nodig in de schijnwerpers te willen staan. Het plezier dat hij heeft aan het maken van Toezeboudel, het Gronings dat de ruimte krijgt dat het verdiend en artiesten, schrijvers en liefhebbers van het Gronings airplay geven dat zijn de ingrediënten van het programma die hem voldoening geven.

Het heugelijke feit van de 1500ste uitzending werd in relatief klein kring gevierd. Gerard: “Dr waren al wel meer minsen dij belden om te vroagen of ze dr bie wezen konden, mor ik wol t groag klain holden. Mien vroouw was dr bie, wat Grunneger schrievers en artiesten dij live speulden.”

Op de vraag wat hem het meest is bijgebleven van deze 1500 uitzendingen moet hij even nadenken, 30 jaar ervaring is veel om ‘’even’’ naar boven te halen. “Ik bin dr wies op dat ik Grunneger schriever en troubadour Hans van der Lijke veur de radio hoalt heb. ‘’, zo klinkt het antwoord. “En wie hebben ain moal uutzonden in ain kroeg 300 meter van de studio oaf. Destieds ging dat nait mit zender, mor hebben we koabel uutlegt over doaken en deur de bomen. Overal lagen koabels mor t waarkte en zo konden we uutzenden.”

“Dr is veul veranderd. Eerder waarkten we mit cassettebandjes, loater mit cd’s. Nou kinst veul mit internet doun. Ik heb t ook aaltied mit plezaaier doan, ook de vakantie’s deur, dr was aaltied uutzenden.”


Met deze woorden sluiten we ons gesprek af. Maar ik kan er het volgende aan toevoegen:
Gerard, bedankt veur sikkom datteg joar mooi Grunnegs op de radio. Goudgoan, want het blieft genieten!

Brenda Venema
Teamleider Radio


Op foto v.l.n.r: Henk Puister, Martin blok, Ineke Lunshof-Reitzema, Jan de Jong, Tineke Boersema, Harry van Boven en Gerard Lunshof.

Toezeboudel: iedere maandag van 20.00 tot 21.00 uur.
Herhaling: iedere zondag van 13.00 tot 14.00 uur.

Meer informatie: www.toezeboudel.info

Adverteerders

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt