RTV GO! start met nieuw radioprogramma: het Info Café. Lees hier meer

  • CQ-Reclame - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Mijn Makelaar Bödeker Udema te Winschoten - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Frema Telecom & ICT - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Organisatieburo Beurs & Zo te Scheemda - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Kunstmanifestatie ‘Rondom Waalkens’

Kunstmanifestatie ‘Rondom Waalkens’ - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 1 juni 2017, categorie Evenementen

Onder de titel ‘Rondom Waalkens’ vindt er op zaterdag 17 juni 2017 een groot evenement plaats met eigentijdse kunst in en om de boerderij en Galerie Waalkens in Finsterwolde. De manifestatie is een eerbetoon aan Albert Waalkens, die vanaf de roerige jaren zestig een groot stimulator was van moderne beeldende kunst. Met spraakmakende exposities in zijn koestal en landschapskunst op zijn boerenland zette hij het Oldambt landelijk op de kaart. Met ‘Rondom Waalkens’ herleven de boeiende tijden van weleer!

In 2017 is het tien jaar geleden, dat Albert Waalkens overleed. Tijdens de manifestatie ‘Rondom Waalkens’ staat centraal de première van de documentaire ‘Boer tussen kunst en koren’ van de Stichting Beeldlijn, over het leven en werk van de kunstminnende boer. Filmmakers zijn Lejo Siepe en Buddy Hermans. Verder is er een expositie van werk van Siep van den Berg, landschapsfoto’s van het Oldambt van De Fotolocatie en van Willem Friedrich en kunst van jongeren van het V.O. Ubbo Emmius met als titel ‘Ik in het Oldambt’.

Grote publiekstrekker zijn zonder twijfel de drie unieke projecten van landschapskunst van internationaal befaamde kunstenaars: Marc van Vliet, Alexandra Engelfriet en Merijn Vrij.

Het evenement wordt omlijst met films, theater, muziek en eten & drinken. In de traditie van Albert Waalkens om gerenommeerde jazzmusici naar zijn evenementen te halen, treedt tijdens ‘Rondom Waalkens’ het Alex Simu Quintet op. Deze van oorsprong Roemeense klarinettist/saxofonist kreeg in 2016 het Gouden Kalf voor zijn meeslepende filmmuziek bij ‘Beyond sleep’, gebaseerd op het boek ‘Nooit meer slapen’ van W.F. Hermans.

De manifestatie ‘Rondom Waalkens’ vindt plaats op zaterdag 17 juni en wordt geopend door Keest van Twist, o.a. voormalig directeur van het Groninger Museum. De tentoonstellingen en landschapskunst zijn daarna ieder weekend te bezichtigen van 18 juni t/m 10 september.

Alle informatie over het programma, inclusief een trailer van de documentaire, is te vinden op de website www.oldambtcultuur.nl

Locatie ‘Rondom Waalkens’: Hoofdweg 39 | 9684 CB Finsterwolde

(foto uit de Flyer 'Rondom Waalkens')

Adverteerders

Met dank aan:

Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt