RTV GO! start met nieuw radioprogramma: het Info Café. Lees hier meer

  • Mijn Makelaar Bödeker Udema te Winschoten - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • CQ-Reclame - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Organisatieburo Beurs & Zo te Scheemda - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Frema Telecom & ICT - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Toeristische kaarten en gidsjes

Toeristische kaarten en gidsjes - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 14 april 2017, categorie Nieuws

Vlak voor het paasweekend, de officieuze start van het toeristisch seizoen, brengt Marketing Oldambt drie nieuwe promotiemiddelen uit. Een heruitgave van de Fietsknooppuntenkaart, een nieuwe Recreatiekaart en een gloednieuwe Recreatie- en Shoppinggids van Oldambt.

Recreatie- en Shoppingsgids
De vorige recreatie- en Shoppinggids dateerde al weer van 2014 en was aan vervanging toe. Op basis van tips en suggesties van ondernemers uit het gebied is het gidsje opnieuw samengesteld. Het geeft een rijk overzicht van het aanbod in Oldambt en zoomt eveneens in op het winkelaanbod in Winschoten. Naast vermelding van ruim 250 bedrijven, geeft het allerlei handige tips en informatie over Oldambt. Het gidsje telt maar liefst 120 pagina’s en is zowel in het Nederlands als in het Duits.
De gids wordt voor ongeveer 50% gefinancierd door Marketing Oldambt en voor 50% door ondernemers in het gebied. Vooral de collectieve deelname van het Blauwe Lint en Stichting Ondernemersfonds Centrum Winschoten (SOCW) zorgt voor een substantiële bijdrage in de financiën.

Recreatiekaart en Freizeitkarte
De recreatiekaart is erg populair onder toeristen. De voorraad slonk sneller dan verwacht. Een herdruk gaf aanleiding om ook deze op te frissen en te updaten. De kaart is handig bij het verkennen van het gebied. Toont de faciliteiten, wegen en fietspaden, bezienswaardigheden en ondernemers in het gebied. Ook deze kaart is, vanwege het talrijke aantal Duitse gasten in het Oldambt, in het Duits uitgegeven als Freizeitkarte.

Fietsknooppuntkaart
Ook de Fietsknooppuntkaart Oldambt is een heruitgave. In deze nieuwe editie is een nieuwe route opgenomen. De drie opgenomen routes zijn suggesties voor fietstochten op basis van het populaire fietsknooppuntensysteem. De kaart leidt fietsers langs koolzaad- en graanvelden, langs de oevers van het Oldambtmeer en de Dollard en van Bad Nieuweschans tot Nieuwolda.

De nieuwe gids en kaarten zijn gratis te verkrijgen bij alle deelnemende bedrijven en bij het VVV in De Klinker.

Adverteerders

Met dank aan:

Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt